Sztrapacska recept

  • Sztrapacska recept

Hozzávalók:

2 személyre:
25 dkg burgonya

25 dkg liszt
2 tojás
25 dkg juhtúró
tejföl
szalonna

Recept:

Finom szlovák eredetű étel, egyik kedvencem.

A burgonyát a reszelő kis lyukán lereszeljük. Sózzuk és megvárjuk, míg levet ereszt.

A levet leöntjük róla, és a liszttel,a  tojásokkal és sóval galuskatésztát keverünk belőle.

Állni hagyjuk. Ezalatt a szalonnát apróra vágjuk és kisütjük.

A tésztát lobogva forró vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, míg megdagadnak és feljönnek a víz színére  a galuskák, majd szűrőkanállal a szalonnás zsírba kanalazzuk őket.

Az elkészült ételt hőálló tálba tesszük, tejföllel kevert juhtúróval elkeverjük és a sütőben rövid idő alatt pirosra sütjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*