Tangzhongos kakaós csiga recept

  • Tangzhongos kakaós csiga recept
  • Tangzhongos kakaós csiga recept

Tangzhongos kakaós csiga recept  Tangzhongos kakaós csiga recept  

Hozzávalók:

TangZhong:
240 ml tej
40 g liszt

Tészta:
60 dkg liszt
30 g friss élesztő
6 g só
8 dkg cukor
3 dkg zsír + 4 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojássárgája
1,2 dl tej

Töltelék:
4 dkg cukrozatlan kakaópor
16 dkg cukor

Recept:

Kellemesen puha tésztájú házi csiga, érdemes elkészíteni. Legközelebb talán még nutellával is kísérletezem, szerintem úgy még finomabb lehet a töltelék.

A tangzhonghoz a tejet felmelegítjük és egyfolytában keverve hozzászórjuk a lisztet. Alacsony lángon kevergetve sűrű masszává főzzük majd kihűtjük.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a tangzhongot, és a többi hozzávaló segítségével szépen kidagasztjuk a tésztát.

Langyos helyen 50 percig pihentetjük, kelesztjük.

Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk, majd vékonyan vízzel vagy olvasztott vajjal megspricceljük. Megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, A kakaós cukor tetejét szintén meg spricceljük, és feltekerjük. Másfél cm széles csigákat vagdosunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ha azt szeretnénk hogy összeérjenek a csigát, akkor viszonylag közel tegyük őket egymáshoz, és a külső felületüket kenjük meg olvasztott vajjal vagy zsírral, hogy majd szét tudjuk szedni őket.

Én jobban szeretem az önálló csigákat, így elég távol helyeztem őket egymástól. A kész csigákat is tovább kelesztettem fél órán át, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem körülbelül 25 percig, de ez sütőtől is függ.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*