Hozzávalók:
TangZhong:
240 ml tej
40 g liszt
Tészta:
60 dkg liszt
30 g friss élesztő
6 g só
8 dkg cukor
3 dkg zsír + 4 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojássárgája
1,2 dl tej
Töltelék:
4 dkg cukrozatlan kakaópor
16 dkg cukor
Recept:
Kellemesen puha tésztájú házi csiga, érdemes elkészíteni. Legközelebb talán még nutellával is kísérletezem, szerintem úgy még finomabb lehet a töltelék.
A tangzhonghoz a tejet felmelegítjük és egyfolytában keverve hozzászórjuk a lisztet. Alacsony lángon kevergetve sűrű masszává főzzük majd kihűtjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a tangzhongot, és a többi hozzávaló segítségével szépen kidagasztjuk a tésztát.
Langyos helyen 50 percig pihentetjük, kelesztjük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk, majd vékonyan vízzel vagy olvasztott vajjal megspricceljük. Megszórjuk a kakaóporral elkevert cukorral, A kakaós cukor tetejét szintén meg spricceljük, és feltekerjük. Másfél cm széles csigákat vagdosunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ha azt szeretnénk hogy összeérjenek a csigát, akkor viszonylag közel tegyük őket egymáshoz, és a külső felületüket kenjük meg olvasztott vajjal vagy zsírral, hogy majd szét tudjuk szedni őket.
Én jobban szeretem az önálló csigákat, így elég távol helyeztem őket egymástól. A kész csigákat is tovább kelesztettem fél órán át, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütöttem körülbelül 25 percig, de ez sütőtől is függ.