Főoldal \ Tejszínes chilis lazacragu

Tejszínes chilis lazacragu recept

Hozzávalók:

két személyre:
40 dkg lazacfilé
1 ek olaj
2 dkg vaj
fél szál póréhagyma
két szál újhagyma
egy gerezd fokhagyma
5 dkg mascarpone

bors
1-2 evőkanál édes chiliszósz
1 dl főzőtejszín
4-6 koktélparadicsom
20 dkg száraztészta

Recept:

Mostanában az egyik kedvenc halételelmé lépett elő ez a fogás.

Istenien krémes, és ha szénhidrát csökkentett tésztával készítjük, akkor a szénhidrát se túl sok benne, talán icipicit zsíros fogás, de az íze kárpótol minket mindezért.
Ráadásul borzasztó gyorsan el is készül.

Egy nagy lábasban tegyünk fel sós vizet forrni a tésztának. Míg a tészta fő, el tudjuk készíteni a halat.

Az Aldiban nagyon kedvező áron kapható vad lazac, a mirelit pultban, általában ebből készítem. A halat apró kockákra vágom, majd kevés olajos vajon pirítom őket.
Hozzáadom a karikára vágott póré- és újhagymát, illetve a nagyon apróra felaprított fokhagymát. Ezekkel is jól összepirítom, majd hozzákeverem a mascarponet. Amint az elolvadt, a tejszínt is, majd összeforralom, ízesítem sóval borssal, apróra vágott petrezselyemmel és az édes Csili szósszal.

A végén negyedekbe vágott koktélparadicsomot teszek hozzá, és azzal együtt is forralok rajta még egyet. A tésztát közben a zacskón lévő utasítás szerint megfőzzük, és a halas raguval tálaljuk.
Aki gazdagon szereti, kis reszelt parmezán nem árt neki.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.