Tejszínes gombás csirkemell burgonyagolyóval recept

  • Tejszínes gombás csirkemell burgonyagolyóval recept

Hozzávalók:

3 személyre:
40 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 dl főzőtejszín

bors
mustár
rozmaring
3 közepes főtt burgonya
3 tojássárgája
liszt
mandulaforgács/szezámmag
olaj
5 dkg vaj

Recept:

A csirkeételt kezdőknek is jó szívvel ajánlom, a burgonyagolyók kis ügyességet, jártasságot kívánnak.

A csirkemellet vágjuk csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk majorannával ízlés szerint, majd süssük illatosra olaj és vaj keverékében.

A gombát pucoljuk meg, a hagyma végeit vágjuk le, mossuk meg a gombával együtt.

A gombár vékony szeletekre, a hagymát kis karikákra vágjuk.
A vaj másik felét és kevés olajat forrósítva megfuttatjuk a hagymát és a gombát.
Ha megpuhultak, tegyük hozzá a húst. Öntsük fel tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal, mustárral ízlés szerint.

A burgonyagolyóhoz a krumplit törjük össze, keverjük ki sóval, a tojássárgájákkal és annyi liszttel, hogy nedves kézzel formázható legyen. Apró golyókat készítsünk, melyeket forgassunk meg mandulaforgácsban vagy szezámmagban és süssük barnára olajban.

<b>3 személyre:</b>
40 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 dl főzőtejszín

bors
mustár
rozmaring
3 közepes főtt burgonya
3 tojássárgája
liszt
mandulaforgács/szezámmag
olaj
5 dkg vaj
Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*