Hozzávalók:
3 személyre:
40 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 dl főzőtejszín
só
bors
mustár
rozmaring
3 közepes főtt burgonya
3 tojássárgája
liszt
mandulaforgács/szezámmag
olaj
5 dkg vaj
Recept:
A csirkeételt kezdőknek is jó szívvel ajánlom, a burgonyagolyók kis ügyességet, jártasságot kívánnak.
A csirkemellet vágjuk csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk majorannával ízlés szerint, majd süssük illatosra olaj és vaj keverékében.
A gombát pucoljuk meg, a hagyma végeit vágjuk le, mossuk meg a gombával együtt.
A gombár vékony szeletekre, a hagymát kis karikákra vágjuk.
A vaj másik felét és kevés olajat forrósítva megfuttatjuk a hagymát és a gombát.
Ha megpuhultak, tegyük hozzá a húst. Öntsük fel tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal, mustárral ízlés szerint.
A burgonyagolyóhoz a krumplit törjük össze, keverjük ki sóval, a tojássárgájákkal és annyi liszttel, hogy nedves kézzel formázható legyen. Apró golyókat készítsünk, melyeket forgassunk meg mandulaforgácsban vagy szezámmagban és süssük barnára olajban.
40 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 dl főzőtejszín
só
bors
mustár
rozmaring
3 közepes főtt burgonya
3 tojássárgája
liszt
mandulaforgács/szezámmag
olaj
5 dkg vaj