Hozzávalók:
2 személyre:
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl bor
só
bors
2 dl tejszín
csokor petrezselyem
50 dkg tortellini
Recept:
Ez a fogás csalós, mert kész tortelliniből vala :)
Sietős hétköznapon viszont ez is megteszi, és nagyon finom is!
Elkészítéséhez pucoljuk meg a hagymákat. A vöröseket vágjuk karikákra. Az egyiket kevés vajjal kevert olajon pirítsuk meg. Sózzuk, majd adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát. Öntsük fel a fehérborral és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a tejszínt, a megmosott, felaprított petrezselymet, borsozzuk, és sózzuk, ha még szükséges, majd forraljuk össze.
A tortellinit a tasakon levő leírás szerint főzzük meg, majd keverjük el a szósszal. Adjunk hozzá reszelt sajtot is, még finomabb!
A másik vöröshagymát hintsük meg liszttel és kétujjnyi forró olajban süssük barnára. Halmozzuk a tészta tetejére.