Hozzávalók:
3-4 személyre:
40 dkg farfalle tészta
20 dkg fagyasztott koktélrák
1 doboz Philadalphia krémsajt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
kis csokor friss petrezselyem
citrom leve
bors
10 dkg füstölt sonk
1 dl tejszín
2 tojássárgája
Recept:
Szerintem az is bátran kóstolja meg, aki nincs oda a tenger gyümölcseiért, mert isteni finom, egyszerű ez a tésztaétel. Örök hálám Ritának a receptért!
Első lépésként főzzük meg a tésztát. Ehhez esetleg segítségünkre lesz a tésztafőzés rovat :).
A raguhoz vágjuk apróra a sonkát, hámozzuk meg a fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet (előtte megmosni!) és készítsünk elő mindent. A vaj felét olvasszuk meg egy alkalmas főzőedényben, és dobjuk rá a sonkát. Pirítsuk jól meg, kevergetve, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt. Borsozzuk (és sózzuk, ha szükségesnek találjuk) ízlés szerint. Adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát, majd vegyük le a tűzről. A vaj másik felét szintén forrósítsuk meg, dobjuk rá a rákot, és erős tűzön, kevergetve futtassuk meg rajta pár perc alatt. Csepegtessünk rá kevés citromlevet és adjuk a szószhoz. Dobjuk rá a petrezselymet és adjuk hozzá a tojások sárgáit. Gyújtsunk alá, és kevergetve rottyantsunk egyet rajta, és már kész is.
Adjuk a ragut a tésztához, és akár parmezánnal is szórhatjuk.
Jó étvágyat!