Tejszínes-koktélrákos farfalle recept

  • Tejszínes-koktélrákos farfalle recept

Hozzávalók:

3-4 személyre:
40 dkg farfalle tészta
20 dkg fagyasztott koktélrák
1 doboz Philadalphia krémsajt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
kis csokor friss petrezselyem
citrom leve
bors
10 dkg füstölt sonk
1 dl tejszín
2 tojássárgája

Recept:

Szerintem az is bátran kóstolja meg, aki nincs oda a tenger gyümölcseiért, mert isteni finom, egyszerű ez a  tésztaétel. Örök hálám Ritának a  receptért!

Első lépésként főzzük meg a tésztát. Ehhez esetleg segítségünkre lesz a tésztafőzés rovat :).

A raguhoz vágjuk apróra a sonkát, hámozzuk meg a fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet (előtte megmosni!) és készítsünk elő mindent. A vaj felét olvasszuk meg egy alkalmas főzőedényben, és dobjuk rá a sonkát. Pirítsuk jól meg, kevergetve, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt. Borsozzuk (és sózzuk, ha szükségesnek találjuk) ízlés szerint. Adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát, majd vegyük le a  tűzről. A vaj másik felét szintén forrósítsuk meg, dobjuk rá a rákot, és erős tűzön, kevergetve futtassuk meg rajta pár perc alatt. Csepegtessünk rá kevés citromlevet és adjuk a szószhoz. Dobjuk rá a   petrezselymet és adjuk hozzá a tojások sárgáit. Gyújtsunk alá, és kevergetve rottyantsunk egyet rajta, és már kész is.

Adjuk a ragut a tésztához, és akár parmezánnal is szórhatjuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*