Tejszínes őszibarackleves recept

  • Tejszínes őszibarackleves recept

Hozzávalók:

3 személyre:
4-5 szép őszibarack
méz
cukor
fahéj
szegfűszeg
2 dl habtejszín
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 dt tej

Recept:

Finom, hideg, friss nyári leves.

A barackokat hámozzuk meg, vágjuk apróra.  A darabokat tegyük egy lábasba, öntsük fel kb 3/4 liter vízzel. Édesítsük cukorral, mézzel ízlés szerint, és fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel.

Forraljuk fel. A pudingport keverjük ki a  tejjel, öntsük hozzá a tejszínt. A hőkiegyenlítés eléréséhez tegyünk két merőkanálnyi forró levest a keverékhez, majd öntsük az egészet a levesbe. Forraljuk össze.

Jól behűtve, tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*