Teljeskiőrlésű habkönnyű kiflik recept

  • Teljeskiőrlésű habkönnyű kiflik recept
  • Teljeskiőrlésű habkönnyű kiflik recept

Hozzávalók:

2 dkg burgonyapehely
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2.5 dl tej
1.25 dl víz
2.5 dkg élesztő
8 dkg sikér
1 dkg só
1 evőkanál méz

Recept:

Rég ettem ilyen könnyed puha, ámde teljes kiőrlésű pékárut.

Ezt a levegős szerkezetet a hozzáadott sikérnek köszönheti, amitől ugyan megnő a gluténtartalma, ám de tényleg habkönnyű lesz a kifli.

Én rendelkezem kenyérsütőgéppel, ezért nagyon könnyű a munkám, a dagasztás részét elvégzi helyettem a masina, ami rengeteg időt spórol nekem. Ennek hiányában kézi erővel dagasszuk ki a tésztát, és kelesszük duplájára.

A megkelt tésztát osszuk 12-16 felé, annak függvényében, hogy mekkora kifliket szeretnénk majd.

A porciókat kerekítsük sima felületű gömbökké, és hagyjuk 10 percet pihenni.

Pihenés után már könnyűszerrel ki nyújthatjuk kissé háromszög formájúra őket, és a háromszög alapjától kezdve szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, tisztes távolságra egymástól, és hagyjuk kelni további fél órát, akár 40 percet.

Ezalatt a sütőt melegítsük elő 200 fokosra, a kifliket pedig spricceljük meg finoman vízzel.

Sütőtől függően 20-30 perc alatt készülnek el.

Amikor szép barnák, nyugodtan ki lehet venni őket, és rácson hagyni kihűlni.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*