Tökéletes kalács recept

  • Tökéletes kalács recept
  • Tökéletes kalács recept

Hozzávalók:

34 dkg liszt
34 g porcukor
34 g vaj
2 tojás sárgája
20 g friss élesztő vagy egy egész csomag szárított
4 g konyhasó
1,7 dl langyos tej
2 zacskó vaníliás cukor
1 nagy marék aszalt áfonya/mazsola, ha szeretjük

Recept:

Ez a recept egyszerűen mennyei!!!
A kalács tökéletes! Belül foszlós, nem száraz, pont olyan, amilyennek lennie kell. Már kétszer megsütöttem. Egyszer natúr formában, és sült egy áfonyás verzió. Ez utóbbi képe látható a recept fölött.

Én kenyérsütő gép dagasztó funkcióját használtam. Elsőként az élesztőt és a tejet tettem az üstbe, utána a liszt került, majd a többi hozzávaló. Reszelt citrom- vagy narancshéj is mehet bele!
A géppel megdagasztatjuk a tésztát.

Gép hiányában kézzel dagasztunk, majd egy óra kelesztés után újra átgyúrjuk. Háromfele vesszük a tésztát és összefonjuk és sütöpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük. Újra pihenjen langyos helyen fél órát, majd toljuk 180 fokos sütőbe kb. 35 percre.

Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*