Tökmagos, mandulás ívek recept

  • Tökmagos, mandulás ívek recept
  • Tökmagos, mandulás ívek recept
  • Tökmagos, mandulás ívek recept

Hozzávalók:

25 g liszt
25 g olvasztott vaj
60 g porcukor
50 g tojásfehérje
fél teáskanál só
150 g mag (mandulaszelet, tökmag, szotyola, etc)

Recept:

Ha egy szóval kellene jellemezni ezt a süteményt: fenomenális. Ropogós, ostyaszerű, haláli finom, abbahagyhatatlan.

A non plus ultra, hogy alig van vele munka! A legnehezebb része tulajdonképpen a tepsibe való egyengetés, mert igyekezni kell a legvékonyabban és nagyon egyenletesen felkenni.

A tésztához a tojásfehérjét gyengén habbá vertem a sóval. A porcukrot hozzáadva tovább vertem. Óvatosan hozzákevertem – a habverőt immár félretéve – kanállal az olvasztott vajat, és a lisztet, majd a magokat. Bármilyen mag használható, én most mandulát és tökmagot használtam fele-fele arányban.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre hajszálvékonyra, egyenletesen szétterítjük, majd 160 °-os előmelegített sütőben halványbarnára sütjük. A szeletelése nehézkes kissé, ha nem egyenletesen terítettük szét a tepsiben.

És csak esszük, esszük, esszük…

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*