Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg darált hús
2 paradicsom
olaj
só
bors
oregano
bazsalikom
sajt
Recept:
Nagyon szeretjük a padlizsánt, de eddig csak krém, saláta formájában vagy grillezve ettük.
Végre kipróbáltam töltve is. Nagyon megérte. Mivel húsos, igen laktató fogás, és nagyon finom!!! Tulajdonképpen egy milánói raguval töltöttem meg.
A padlizsánokat jól megmostam, belüket úgy kivájtam, hogy maradjon kb egy cm „hús” a héjon.
Ezután egy fej hagymát apróra vágva olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a húst, és a padlizsán kikapart apróra vagdalt belét, jól megpirítottam. Rádobtam a kockázott paradicsomot, a fűszereket, a kinyomott fokhagymát. Jól összefőztem.
Ezzel a raguval megtöltöttem a padlizsánokat, tetejükre reszelt sajtot szórtam, majd 200 fokos sütőben pirosra sütöttem.