Töltött padlizsán recept

  • Töltött padlizsán recept
  • Töltött padlizsán recept

Hozzávalók:

2 nagy padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg darált hús
2 paradicsom
olaj

bors
oregano
bazsalikom
sajt

Recept:

Nagyon szeretjük a padlizsánt, de eddig csak krém, saláta formájában vagy grillezve ettük.

Végre kipróbáltam töltve is. Nagyon megérte. Mivel húsos, igen laktató fogás, és nagyon finom!!! Tulajdonképpen egy milánói raguval töltöttem meg.

A padlizsánokat jól megmostam, belüket úgy kivájtam, hogy maradjon kb egy cm “hús” a héjon.

Ezután egy fej hagymát apróra vágva olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a húst, és a padlizsán kikapart apróra vagdalt belét, jól megpirítottam. Rádobtam a kockázott paradicsomot, a fűszereket, a kinyomott fokhagymát. Jól összefőztem.

Ezzel a raguval megtöltöttem a padlizsánokat, tetejükre reszelt sajtot szórtam, majd 200 fokos sütőben pirosra sütöttem.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*