Töltött paprika recept

  • Töltött paprika recept

Töltött paprika recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
2-3 nagy töltenivaló paprika
20 dkg darált hús
5 dkg rizs
1 tojásfél fej vöröshagyma
olaj

egy gerezd fokhagyma
1 üveg paradicsompüré
cukor
babérlevél
keményítő
3 db nagyobb burgonya

Recept:

A megadott mennyiségekből 3 töltöttpaprika és néhány helyes húsgombóc készíthető.

Első fázis a tisztítás, darabolás. A paprikákat megmossuk, tetejüket körbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A kis fej hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

A krumplikockákat bő vízbe tesszük, fél ebőkanál sóval ízesítjük és feltesszük főni. Ha forr, takarékra tesszük, lefedjük és puhulásig főzzük.

A hagymakockákat olajon megfuttajuk, üvegesre pároljukk, majd rádobjuk a rizst, és 1dl vízzel felöntjük. Takaréklángon addig pároljuk, míg a rizs beszívja a vizet. Kihűtjük.

A darált húst sóval, zúzott fokhagymával, a tojással és a rizzsel összekeverjük, betöltjük vele a paprikákat. A maradékból gombócot formázunk.

A paradicosmpürét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje  a paprikáinkat majd. Sóval, cukorral, babérlevéllel ízesítjük és felforraljuk.

Beletesszük a paprikákat és a gombóckákat, majd takarék lángon, lefedve addig főzöm, míg a parika ráncossá válik.

Ha kész, kiveszem a szilárd anyagokat, esetleg átszűröm a levet. Két evőkanál keményítőt kikeverek kevés vízzel, és a paradicsommártához adom. Összeforralom, míg megefelő sűrűségűvé válik. Visszateszem a belevalókat.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*