Tonhalas pizza recept

  • Tonhalas pizza recept

Hozzávalók:

Tésztához:
Gáztepsinyi adaghoz:
40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
langyos víz
oreganó
bazaslikom

olívaolaj
Feltéthez:
1 tonhalkonzerv
15 dkg kecskekrémsajt
1 kis doboz tejföl
1 fej fokhagyma
csemegekukorica
sajt

Recept:

Aki szereti a tonhalat, annak melegen ajánlom ezt a fantasztikus kombinációt, amit a kecskesajjtal alkot.

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.

A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek némi fűszert (oregano, bazsalikom) és sót ízlés szerint. Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.

A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát, majd be az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Aranysárgára sütjük.

A feltéthez a krémsajtot összekeverjük a tejföllel, és belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Megkenjük vele a  tésztát. Rászórjuk a kukoricát és a lecsöpögtetett tonhalat, majd megszórjuk rezselt sajttal. Szerintem trappista és füstölt sajt keveréke  a legfinomabb.
Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*