Hozzávalók:
Tésztához:
Gáztepsinyi adaghoz:
40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
langyos víz
oreganó
bazaslikom
só
olívaolaj
Feltéthez:
1 tonhalkonzerv
15 dkg kecskekrémsajt
1 kis doboz tejföl
1 fej fokhagyma
csemegekukorica
sajt
Recept:
Aki szereti a tonhalat, annak melegen ajánlom ezt a fantasztikus kombinációt, amit a kecskesajjtal alkot.
A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek némi fűszert (oregano, bazsalikom) és sót ízlés szerint. Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát, majd be az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Aranysárgára sütjük.
A feltéthez a krémsajtot összekeverjük a tejföllel, és belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Megkenjük vele a tésztát. Rászórjuk a kukoricát és a lecsöpögtetett tonhalat, majd megszórjuk rezselt sajttal. Szerintem trappista és füstölt sajt keveréke a legfinomabb.
Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.