Hozzávalók:
2 személyre:
50 dkg túró
3 tojás
6 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
csipet só
bundához:
10-15 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj
2 zacskó vaníliás cukor
Recept:
Ezzel a módszerrel a gombóc pillekönnyű, és azonnal főzhető, nem kell pihentetni, mint grízzel készült társát.
Az olajban állandóan kevergetve aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a vaníliás cukort.
A hozzávalókat összegyúrjuk és lobogó vízben kifőzzük a nedves kézzel formált gombócokat. Akkor vannak készen, ha a víz tetején lebegnek. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, majd megforgatjuk a morzsában.
Édes, vaníliás tejfölt vagy vaníliapudingot kínálunk hozzá.