Főoldal \ Túrókenyér
A+ a-

Túrókenyér recept

Hozzávalók:

75 dkg túró
5 tojás
eritrit ízlés szerint vagy 10 dkg cukor
7,5 dkg búzadara
2 dl tejföl
5 dkg vaj, megolvasztva
1 teáskanál só
1 citrom reszelt héja
Kandírozott ez-az
10 dkg mazsola

Recept:

Vadul diétázom a karácsonyi ereszdelahajam után. Alig eszem. Csak csokit, mert valamit azért kell enni :)

Csak viccelek, igyekszem mértéket tartani. Mint például ezzel a túrókenyérrel, amit eritrittel készítettem!

A hozzávalókat – a mazsola és a kandírozott citromhéj kivételével – csak úgy lazán összekevertem….amikor észrevettem, hogy a túró nagyon rögös. Ezért megdolgoztam botmixerrel.
Legközelebb áttöröm előtte. Ti is tegyetek így. Utána beletettem a mazsolát és a kandírozottat is.

Kóstolgatással lőttem be az eritrit mennyiségét.

Vajazott-búzadarával szórt vagy sütőpapírral bélelt, hosszúkás, 25 cm-es formában sütöttem előmelegített 180 fokos sütőben 60-70 percig.

Isteni!!!








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.