Hozzávalók:
1 csomag 6 lapos rétestészta
15 dkg cukor
2 tojás
1csomag vaníliás cukor
2 ek búzadara
1 citrom reszelt héja
50 dkg tehéntúró
12,5 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg margarin
Recept:
Ez ismét egy lusta asszony desszertje. Ennek ellenére nagyon finom!
Puha a krém, kellemesen citromos aromájú.
Az elkészítéshez melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
A margarint olvasszuk meg mikrohullámú sütőben, és a muffintepsi 12 mélyedését kenőecsettel alaposan vajazzuk ki.
A cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot keverjük alaposan el, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a búzadarát, a megmosott (bio)citrom reszelt héját, a szétmorzsolt túrót, és az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk. Kóstoljuk meg, elég édes-e!
A kosárkákhoz kifektetünk magunk elé egy réteslapot, megkenjük kevés olvasztott vajjal, és felvágjuk kb. 16 egyenlő méretű darabra. Ezekkel a kis négyzetekkel „tömködjük” ki a muffintepsi horpadásait több rétegben, amíg a tészta elfogy.
A kosarakba arányosan belekanalazzuk a túrós tölteléket, és a kosarakat úgy 25 perc alatt megsütjük a forró sütőben. Ha kihűltek, porcukrot szórunk rájuk. Sütés közben a krém megemelkedik, és repedezik, ne essünk kétségbe, kihűlés után visszasüpped!