Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 ek cukor
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
2 tojássárgája
csipet só
5 dkg puha vaj
Töltelék:
3 dl tej
25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg mazsola
Recept:
Ez valami mennyei kis desszert. Puha, melengető, igazi komfortdesszert egy borongós őszi napon.
Ha az embernek kenyérsütő gépe is van, a dagasztás-kelesztés is gyerekjáték.
A gép üstjébe dobáltam a hozzávalókat és szép fényes tésztát dagasztattam vele, amit egy órát kelt is.
Gép hiányában kézzel dagasszuk meg, és langyos helyen kelesszük duplájára a tésztát.
A töltelékhez 3 dl tejben a cukorral főzzük meg a pudingot. Melegen adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük el alaposan. Ha kihűlt a krém, akkor kenhetjük majd a tésztára.
Nyújtsuk ki fél centiméter vékony téglalappá, és kenjük meg egyenletesen a töltelékkel, alul egy 3-4 cm üres sávot hagyva. Megszórhatjuk kis tejben felfőzött mazsolával is.
Tekerjük fel szorosan. Az üres sávot nedvesítsük meg, az ragasztja majd össze a tekercset.
Szeleteljük fel 3 cm széles szeletekké és sütőpapírral bélelt tepsibe, tisztes távolra helyezzük el a csigákat.
Újabb fél óra kelesztés jön, ami alatt előmelegítsük a sütőt 180 fokra.
Kelés után 25-30 perc alatt süssük meg.
Porcukorral meghintve tálaljuk.