Hozzávalók:
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
500 g liszt
3 dkg vaj
2,5 dkg cukor
1 csapott teáskanál só
Recept:
Ez a kifli valami eszméletlen finom, puha, foszlós. A héja viszont ropog, mennyei!
A karantén idejére bevezetett home office mellett most mindennap sütöm. Néha kicsit odakap, de jól áll neki az is!!
A hozzávalókból dagasszuk meg a tésztát, majd letakarva kelesszük langyos helyen 40 percet.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett munkafelület n nagy köré nyújtjuk egy nyújtófa segítségével, majd 10-16 cikket vágunk belőle.
A cikkeket a háromszög alapjánál kezdve feltekerjük, és sütőpapíros tepsibe egymástól távol téve, körülbelül fél óra alatt megkelesztjük őket langyos helyen. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra.
A kifliket legjobb lefedve megsütni. Én ezért a sütőlemezre helyeztem őket, és egy másik, mélyebb tepsivel lefedtem.
A kifliket sütés előtt meg kell spriccelni némi vízzel, és ugyanezt meg kell ismételni a sütés befejeztével, amíg még forró a kifli. Ettől (is) lesz jó ropogós.
Körülbelül 15 percen keresztül sütjük lefedve, majd eltávolítva a fedőt addig sütjük, míg szép színe lesz.