Vaníliás krémtúró recept

  • Vaníliás krémtúró recept
  • Vaníliás krémtúró recept

Hozzávalók:

3 tojássárgája
1 evőkanál keményítő por
5 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
1 dl tejszín
2 dl tej
50 dkg túró
fél biocitrom reszelt héja

Recept:

Emlékszem, mennyire szerettem zsenge ifjúkoromban a vaníliás krémtúrót. Ez most sem hagyott alább, ámde a jelenleg kapható termékek közelébe sem érnek a régi idők ízeinek. Megpróbáltam házilag elkészíteni a rég vágyott kedvencet, és nem lett rossz az eredmény, íme:
Elkészítéséhez egy kis lábasban kikeverjük a 3 tojássárgáját, a keményítőt, a sót és a tejszínt.
Ha csomómentes, beleöntjük a tejet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és takaréklángon kevergetve sűrűre főzzük a krémet.
A túrót egy tálba vegyítjük a kihűlt sodóval és belereszeljük a fél citrom héját. Egy botmixerrel teljesen simára keverjük.
Kisebb tálkákban tegyük be a hűtőbe  néhány órára, majd tálaljuk.
Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*