Vargabéles recept

  • Vargabéles recept

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
30 dkg cérnametélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg rama
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

Recept:

Az erdélyi konyha egyik gyöngyszeme. Egy kiadós leves után kitűnő második fogás lehet.

A túrót törjük át, majd keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor felével, a tejföllel, a megmosott citrom reszelt héjával és az előzőleg megmosott, beáztatott mazsolával.

Adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt cérnametéltet. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, keverjük hozzá a cukor maradékát és óvatos keverés mellett ezt is adjuk a masszához. Egy magas szélű tepsit kenjükj ki olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal.

Ezt kenjük meg olvasztott margarinnal, majd tegyük rá a másik réteslapot. Terítsük el benne a tölteléket, majd fedjük le egy réteslappal. Ezt szintén kenjük meg olvasztott margarinnal, és helyezzük rá a másik réteslapot.

A tetejét kenjük meg margarinnal, és mérsékelt tűzön süssük pirosra. Nagy kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*