Virslis bagett recept

  • Virslis bagett recept
  • Virslis bagett recept

Hozzávalók:

50 dkg kenyérliszt
2 ek burgonya pehely
1,5 tk só
0,5 dl olaj
kb. 1,5 dl langyos tej
kb. 1,5 dl langyos víz
csipet cukor
2 dkg élesztő
3 pár virsli
1 tojás a kenéshez
5 dkg sajt

Recept:

Ismét a kenyérsütőgépet dolgoztattuk. Egy sajtos bagett receptjét gondoltam tovább virslivel. Legközelebb talán még egy kis mustárt is kenek bele, a virsli mellé, úgy még finomabb.

A kifli amúgy könnyű puha, levegős, de vigyázzunk, ne felejtsük a sütőben,mint én…

Tehát pakoljuk a gépbe a hozzávalókat a következő sorrendben: tej és víz, cukor, élesztő morzsolva. Erre kerül a liszt, a burgonyapehely, a só, az olaj.

Kenyértészta programon elkészítjük a tésztát.

A virsliket megfelezem. A tésztát 12 részre osztom, és kis egyenlőszárú háromszögeket vágok belőle. A háromszögek alapja legyen a virslik hosszával egyenlő. Fektessük erre az oldalra a virsliket és tekerjük fel. Tetejüket kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük még 20 percet, majd dugjuk 190 fokos sütőbe kb. 20 percre. Vigyázzunk, nehogy megégjen a tetejük.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*