Windsor kalács recept

  • Windsor kalács recept
  • Windsor kalács recept
  • Windsor kalács recept

Hozzávalók:

35 dkg liszt
4 dkg cukor
200 ml tej
2 tojássárgája
1 zacskó szárított vagy 25 g friss élesztő
2 evőkanál tejpor
1 kávéskanál só
25 g olvasztott, de nem meleg vaj

2 dkg vaj a kenéshez

Recept:

Illeskrisznél találtam ezt a pazar kis kenyér…..de inkább kalács receptet. Annyira puha, foszlós, imádnivaló.

Kicsit hasonlít egy korábbi kedvencemhez, a tökéletes kalácshoz , de a belekerülő tejportól ha lehet, még lágyabba a tészta!

A hozzávalókból – a vaj kivételével elkezdjük kidolgozni a tésztát. A vajat a végén dagasztjuk hozzá, amikor már összeállt. Sima tésztát dagasztunk belőle és langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkel tésztát 12 gombócba vágjuk, szépen kigömbölyítjük a labdacsokat.

Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tesszük (vagy két kisebbe, vagy egy nagyobba).

További 25 percet kelesztjük a  formában. Olvasztott vajjal megkenjük tetejüket és előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, kivéve a formából, hogy ne nedvesedjen meg a kalácska.

 

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*