Zabpelyhes keksz – tejmentes recept

  • Zabpelyhes keksz – tejmentes recept
  • Zabpelyhes keksz – tejmentes recept
  • Zabpelyhes keksz – tejmentes recept

Hozzávalók:

125 gramm tejmentes margarin (Liga)
125 g cukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
125 g zabpehely
150 g liszt
1 tk sütőpor
150 g étcsoki (tejmentes) apróra vágva

Recept:

Ennél egyszerűbb, gyorsabb édességet hirtelen nem tudnék felsorolni, leszámítva a zacskós – nem főzős – pudingot :)
Finom, ropogós kekszeket kapunk, a magamfajta megrögzött édesszájú pedig izgatottan várja, hogy csokidarabra bukkanjon.

A vajat olvasszuk meg, és jól dolgozzuk össze a hozzávalókat. Csoki helyett kerülhet bele dió, mandula, aszalt gyümölcs kedvünk szerint.

Diónyi golyókat gyúrjunk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztassuk őket, és nyomjuk le, hogy lapos korongokat kapjunk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt süssük meg őket.

Tetejüket olvasztott csokival spriccelhetjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*