Zabpelyhes keksz recept

  • Zabpelyhes keksz recept
  • Zabpelyhes keksz recept
  • Zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:

7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 ek méz
fél kk fahéj
csipet só

Recept:

Úgy éreztem, ideje valami egészségesebb édességet is gyártanom, így vettem egy zacskó zabpelyhet, és kerestem egy szimpatikus receptet. Stahl Judit nyert a maga mézes verziójával. Ez egy puha, finom édes kis keksz. Természetesen jó cukor helyett barnacukrot használni.

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A mézet összeolvasztottam a vajjal, majd összekevertem az összes hozzávalót. Sűrű tésztát kell kapnunk, amiben meggáll a fakanál.

Sütőpapíros tepsire diónyi golyókat gyúrok, és 12-15 perc alatt szép barnásra sütöm őket.

Ne melegen szedjük le a papírról, várjuk meg, míg kissé hűl, mert akkor kezd szilárdulni.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*