Zöldborsós falafel recept

  • Zöldborsós falafel recept
  • Zöldborsós falafel recept

Hozzávalók:

22 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg mirelit zöldborsó
fél kávéskanál szódabikarbóna
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
só, őrölt római kömény, chili ízlés szerint
2-3 ek csicseriborsóliszt

Recept:

Fördős Zé isteni receptje szerint készítettem ezt a vegetáriánus finomságot.

Gyorsan elkészül, egyedül az áztatásra kell egy éjszaka. Egy kis zöldséges bulgurral és salátával nagyon jól esett ebben a szeptemberi kánikulában.

Előző este legalábbb négyszeres mennyiségű vízben beáztattam a csicseriborsót. A fagyasztott zöldborsót pedig elővettem a fagyóból, hogy ki tudjon olvadni.

Ma reggel leöntöttem a vizet róla, és aprítógépbe tettem az összes hozzávalóval. Jól megdolgoztama  géppel, többször megállítva és lekapargatva az oldaláról a felkenődött massszát.

Amikor szép egynemű, visszatesszük még egy fél órára legalább a hűtőbe. A római kömény borzasztóan erős illatú, jobban járunk, ha lefedjük a tálat.

Pihenttetés után kis fasírtokat formázunk, és forró olajban, forgatva szépen kisütögetjük őket. Én fohagymával és zöldfűszerekkel ízesített kefírrel tálaltam.

 

 

 

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*