Zöldfűszeres töltött tojás recept

  • Zöldfűszeres töltött tojás recept
  • Zöldfűszeres töltött tojás recept
  • Zöldfűszeres töltött tojás recept

Hozzávalók:

4 tojáshoz:
4 tojás
kis marék zöldfűszerlevél: bazsalikom, majoranna, petrezselem
1 kis fej lilahagyma
15 dkg krémsajt
5 dkg márványsajt
egy pöttyintésnyi szardellapaszta
só, bors

Recept:

A húsvét  a keresztények legfontosabb, és a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe.

A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt.

A keresztény egyház szertartásaiban a hosszú ünnepi időszak átfogja a kora tavasz és a nyár elejei hónapokat. Az előkészületi idő a nagyböjt, amely Jézus negyvennapos sivatagi böjtjének emlékére, önmegtartóztatására tanít. Ezt nagyobb, kisebb ünnepek követik s a húsvéti ünnepkör a pünkösddel zárul.

A húsvét jelképei között szerepel a barka, a bárány, a nyúl, és a tojás, amely az élet újjászületésének, a termékenységnek legősibb jelképe. A tojások színezése, díszítése régi korokra nyúlik vissza, és fontos szerepe van a húsvéti étrendben is, a sonka mellett az ünnepi asztal elmaradhatatlan szereplője.

Általában töltve, kaszinótojásként jelenik meg. Most egy kellemes, tavaszi, könnyed, zöldfűszeres változat következik:

A tojásokat enyhén sós hideg vízben tegyük fel főni. Segít középen tartani a sárgáját, ha időnként egy kanál segítségével óvatosan forgatjuk őket. A forrástól számított 7-8 percig főzzük, majd tegyük hideg vízbe. Hámozzuk meg, vágjuk hosszában félbe, és emeljük kia  sárgájukat.

Egy kis edényben törjük össze a tojássárgákat, adjuk hozzá a sót, borsot, a sajtkémret és a márványsajtot. Jól dolgozzuk össze. Tegyük bele az apróra vágott hagyát és a megmosott, szintén felaprított fűszernövényeket.

Keverjük jól el.

Csillagcsöves habzsákba téve nyomjunk csinos rózsákat a  tojások mélyedéseibe. Jól hűtsük be, így kerüljön az ünnepi asztalra.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*