Zöldséges tészta recept

  • Zöldséges tészta recept
  • Zöldséges tészta recept

Hozzávalók:

4 főre:
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
20 dkg koktélparadicsom-konzerv
4 dl alaplé
40 dkg kagylótészta
30 dkg mirelit zöldség (én wok zöldséget használtam)
20dkg olajbogyó

bors
reszelt sajt

Recept:

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, és futtassuk meg az olívaolajon.

Adjuk hozzá a paradicosmpürét, a paradicsomkonzervet, az alaplevet (lehet leveskockából főzött leves is), és forraljuk fel.

Adjuk hozzá a zöldségeket, az olajbogyót, az áttört fokhagymát. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A tésztafőzéshez tegyünk fel kb 4  liter vizet, melybe szórjunk két teáskanálnyi sót.  Ha már lobogva forr, beletehetjük a tésztát. Ilyenkor  azonnal jól meg kell keverni, különben a tészta összeragad. Közepes tűzön főzzük a tészta gyártója által ajánlott főzési ideig. Kis idővel a főzési idő lejárta előtt  kóstoljuk meg a tésztát. A tészta akkor készült el, ha kívülről már nem érezzük ragadósnak, de a belseje még nem teljesen puha. Ha éppen roppan, máris elkészült az “al dente” tészta.

A kifőtt tésztára halmozzuk a zöldséges paradicsomragut és megszórjuk reszelt sajttal.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*