Zöldségfelfújt recept

  • Zöldségfelfújt recept

Zöldségfelfújt recept  

Hozzávalók:

4 tojás
2 evőkanál liszt

bors
szerecsendió
6-8 fej csiperke
2 szál újhagyma
2 sárgarépa
két kis maréknyi zöldborsó (konzerv)
10 dkg brokkoli
10 dkg karfiol

Recept:

A mai nap az egészség jegyében telt….a tegnapi dorbézolás (Milka, m&m’s…ek, fehér kenyér, burgonyafánk, lustálkodás) után. Reggelire rossz müzli, gyümölcs, ebédre csirke és ez a felfújt, desszertnek kocogás. Ahh Biberach :)

Ha szeretném a zöldséget, azt mondanám, ez a felfújt remek!

De nem szeretem…mégis két szeletet is ettem belőle! Szóval, nem rossz!

Az elkészítése nem nagy kunszt. A gombát megpucoltam, az újhagymát felkarikáztam. Kevés olajon megdinszteltem. A répát hámozás után apró kockákra vágtam, a brokkolit és a karfiolt egész kis rózsákra szedtem (én mirelitet használtam, mert nem kell belőle sok), majd forrásban levő vízbe tettem 4 percre, utána jeges fürdőbe, majd lecsepegtettem.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá vertem. Ehhez óvatosan hozzáforgattam a  sárgájákat, a fűszereket, a lisztet és a reszelt sajtot, majd az összes zöldséget. Kóstoljuk meg a nyers „cuccot” só tekintetében! Egy szögletes sütőformát béleltem sütőpapírral, beletöltöttem, és meleg 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt halványbarnára sütöttem.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*