Zöldségkrémleves recept

  • Zöldségkrémleves recept
  • Zöldségkrémleves recept

Hozzávalók:

4 főre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 krumpli
250 ml főzőtejszín
kevés reszelt sajt

bors
csipetnyi majoranna
vegeta
negyed darabka füstölt maggi kocka
csipetnyi őrölt szerencsendió
kevés olaj

Recept:

Finom, füstös ízű gazdag krémleves. Elkészítéséhez pucoljuk meg a zöldségeket, és vágjuk kockákra.

A vöröshagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra , és az olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a megpucolt, zúzott fokhagymát. Belerakjuk a felszeletelt zellert, a fehérrépát és a sárgarépát.

Felöntjük kb 1-1,5 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, valamint fűszerezzük.

Forrástól, számított kb. 15 perc után beletesszük a felkockázott krumplit. Addig főzzük, míg mindegyik zöldség teljesen megpuhul.

Amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a levest a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha kihűlt a leves, botmixerrel  pépesítjük a levest, és visszatesszük a a tűzre. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, és azzal is összeforraljuk.

Reszelt füstölt sajttal kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*