Hozzávalók:
4 főre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 krumpli
250 ml főzőtejszín
kevés reszelt sajt
só
bors
csipetnyi majoranna
vegeta
negyed darabka füstölt maggi kocka
csipetnyi őrölt szerencsendió
kevés olaj
Recept:
Finom, füstös ízű gazdag krémleves. Elkészítéséhez pucoljuk meg a zöldségeket, és vágjuk kockákra.
A vöröshagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra , és az olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a megpucolt, zúzott fokhagymát. Belerakjuk a felszeletelt zellert, a fehérrépát és a sárgarépát.
Felöntjük kb 1-1,5 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, valamint fűszerezzük.
Forrástól, számított kb. 15 perc után beletesszük a felkockázott krumplit. Addig főzzük, míg mindegyik zöldség teljesen megpuhul.
Amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a levest a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha kihűlt a leves, botmixerrel pépesítjük a levest, és visszatesszük a a tűzre. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, és azzal is összeforraljuk.
Reszelt füstölt sajttal kínáljuk.