Zsályás töltött sertéscomb recept

  • Zsályás töltött sertéscomb recept
  • Zsályás töltött sertéscomb recept
  • Zsályás töltött sertéscomb recept

Hozzávalók:

2 főre:
2 nagy szelet sertéscomb

bors
kevés olaj
25 dkg kenyér
1 dl tejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál morzsolt zsálya
fél kaliforniai paprika
5-6 közepes burgonya
egy fej lilahagyma
6-7 gerezd fokhagyma

Recept:

Úgy éreztem, sokáig mellőzött pataki natúrtálamat ideje bevetni, és valami finom húsételt készíteni benne. Ez egy nagyon praktikus edény, egyszerűen csak beletesszük a hozzávalókat, és maguktól elkészülnek. A tálban kevés folyadékkal, akár hozzáadott zsiradék nélkül, a saját levükben párolódnak a fogások, mert a natúr tálak a pórusaikba beszívott nedvességet a főzés, sütés során az ételre párologtatják. Ezt a nedvességet az áztatással érjük el. Sütés előtt a pataki tálat be kell áztatni jó fél órára hideg vízbe.

A sertésszeletet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy órát.

A burgonyát, a fokhagymát és a hagymát megpucoljuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vagdaljuk. A krumplit cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A kaliforniai paprikát megmossuk és felkockázzuk.

A kenyér héját levágjuk, belét apróra morzsoljuk, leöntjük a  tejszínnel, hozzáadjuk a  tojást, sót borsot, petrezselymet, zsályát, kaliforniai paprikát. Jól összemancsoljuk.

A kiterített hússzeletekre szépen rásimítjuk egyenletesen a krémet, és feltekerjük. Megkötözhetjük, de szerintem nem muszáj.

A sütőtálba helyezzük a burgonyát,a  hagymakarikákat és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megspricceljük olajjal. Erre a célra remek találmány az olajspray (természetesen pumpás kiszerelés). Erre fektetjük a  két szép tekercset, amit szintén picit megspriccelünk.

A tálat befedjük a tetejével, és betoljuk a sütőbe mintegy másfél órára 180 fokra. Nem szükséges előmelegíteni!

Ezután fedő nélkül picit piríthatjuk még nagyobb lángon.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*