Zserbógolyó recept

  • Zserbógolyó recept
  • Zserbógolyó recept

Hozzávalók:

20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
fél dl rum
2 ek barack lekvár

20 dkg tortabevonó
10 dkg étcsoki
2 ek olaj
fehér csoki (opcionális)

Recept:

Nincs karácsony bonbon nélkül! Szinte minden évben készítek bonbonokat. Gasztroajándéknak is kitűnő, hiszen ki ne örülne a finomságnak, ráadásul kézzel készült, szeretettel, időráfordítással (az idő pedig a legdrágább ajándék, amit el tudok képzelni)!

A megadott mennyiségből nekem 27 db. kis “golyó” született.

Az aszalt barackot késes aprítóban felaprítjuk, majd meglocsoljuk rummal és állni hagyjuk legalább egy órán át.

Hozzáadjuk a diót, és annyi lekvárt, hogy szépen golyókká tudjuk formálni.

Diónagyságú bonbonokat gyártunk nedves kézzel.

A mázhoz kísérleteim eredményeképpen a 2 tábla étbevonó és egy tábla étcsokit tudom ajánlani, ez hamar köt és szerintem finom is.

A csokoládékat apróra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és a mikrohullámú sütő legalacsonyabb (olvasztás utáni) fokozatán melegíteni kezdjük, félpercenként átkavarva, hogy nagyon lasssan olvadjanak fel. Ha túlmelegszik a csoki, használhatatlanná válik!

A golyókat megmártjuk az olvasztott csokiban, villával kiemeljük, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.

Olvasztott fehércsokival cirádákat húzhatunk rájuk. Tetejüket megszórjuk darált dióval.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*