Főoldal \ Ananászos csirkemell kukoricás rizzsel
A+ a-

Ananászos csirkemell kukoricás rizzsel recept

Hozzávalók:

2 személyre:
40 dkg csirkemell

bors
fél ananászkonzerv
15 dkg sajt
2 pohárka rizs
1 kis kukoricakonzerv
vegeta

Recept:

Egyszerű, -megkockáztatom, hogy – még gyakorlatlan férfiak is boldogulnak elkészítésével.

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, és borspuszit nyomunk rá. Én mindig frissen őrlöm a borsot, sokkal intenzívebb így az íze. Remek borsőrlő malmokat lehet kapni bármelyik nagyobb szupermarketben.
Kis olajon először alacsony lángon átsütöm őket, majd erősebb lángon kicsit megpirítom.
Ezután olajozott tepsibe fektetem, megszórom az ananászdarabokkal vagy ananászkarikákat teszek rájuk, reszelt sajtot halmozok a tetejükre és mehetnek a sütőbe pirulni.

A rizst megmosom jó alaposan, majd olajon fehéredésig pirítom. 4 akkora pohár vizet öntök rá, mint amekkora pohárban mértem a rizst. Vegetával fűszerezem és fedő alatt alacsony lángon 10 percig párolom. Újabb negyedórán át nem nyúlok hozzájuk. Ezután a fedőt leveszem és elkeverem benne a kukoricát.
Tálalom a csirke mellé.









Ananászos csirkemell kukoricás rizzsel bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Veronika hozzászólása:

    Szia!

    Nekem igazából az lenne a problémám, hogy hány fokon süssem? Mert azt nem látom sehol. :)

    Köszönöm a válaszodat!

  2. István hozzászólása:

    Szerintem a rizst nem négyszeres, hanem kétszeres mennyiségű vízben kell párolni.

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.