Főoldal \ Puncsos mignon
A+ a-

Puncsos mignon recept

Hozzávalók:

Piskóta:
10 tojás
5 evőkanál rétesliszt
5 evőkanál finomliszt
9 evőkanál cukor

Masszához:
1 dl víz
1 dl narancslé
6-8 evőkanál cukor
Rum vagy rumaroma
2 evőkanál keserű kakaópor
fondant

Recept:

Kedvenc süteményem…..

Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A kétféle lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.

35*25-es tepsiben sütöttem.  A masszát háromfelé osztva süssük meg. Az első felét simítsuk a sütőpapírral bélelt aljú tepsibe és tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A másik két adag masszával hasonlóképpen járjunk el.

Az egyik lapot törjük apró darabokra. A narancslé, a víz és a cukor felhasználásával főzzünk szirupot. Hűtsük ki, és öntözzük meg a kakaóporral megszórt és rummal meglocsolgatott piskótát annyira, hogy gyúrható masszát kapjunk.

Az egyik piskótalapra osszuk el a kakaós egyveleget, és  egyenletesen és fedjük be a másik lappal.
Nyomjuk le a tésztát (esetleg préselhetjük is). Ha „megkötött”, vágjuk fel kockákra.
Villa segítségével mártogassuk rummal higított, piros festékkel színezett kézmeleg  fondantba, majd rácsra téve hagyjuk száradni.





8 Responses to Puncsos mignon

  1. Anita says:

    Nagyon tetszik a recept csak egy valamit nem tudok a kéz meleg fondant elkészítését(receptet).
    Ha leírnád az nagyon jó lenne.

    • Szia Anita!

      Én készen veszem a fondant, mert házilag nem lesz soha olyan, mint a cukrászdai. Azt beteszem a mikroba, alacsony hőfokon megolvasztom, és voilá!
      Kész fondant cukrászellátóban (m-gel, ázsia bt, soregi) , cukrászdában lehet venni
      Sok sikert!

      Zsófi

    • Hoffmann Ildikó says:

      A kéz meleg azt jelenti hogy a fondant csak éppen hogy fel kell melegíteni, nem szabad hogy felforjon.

  2. Stuncsi says:

    Ez egy tökéletes recept! A családom első reakciója az volt rá, hogy már el is felejtették milyen az igazán finom puncsos mignon. Manapság a diákcsemege töltelékével “gazdagítják”, de számunkra ilyen az igazi! Nagyon köszi a megosztásért!:)

  3. kislány13 says:

    Én apukámnak szeretném megcsinálni, de nem tudom hogy mi az a ,,fondant,,! Valaki légyszi válaszol ide? (Mert az email-em nem teljesen úgy működik ahogy kéne…)

Várom a hozzászólásokat!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

852 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>