Hozzávalók:
Hozzávalók kb 6 adaghoz:
fél póréhagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
4 dl főzőtejszín
1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)
bors, szerecsendió
25 dkg bacon
Recept:
Lágy, melengető krémleves téli napokra.
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Közben hozzáadunk kevés borsot, szerecsendiót. Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még alaplevet és együtt főzzük még rövid ideig.
A végén botmixerrel pürésítjük, majd a baconnel tálaljuk.