Hozzávalók:
2 személyre:
3-4 szelet hátszín
egy nagy fej hagyma apróra vágva
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
só
olaj
1 kk zsálya
1 kk rozmaring
1 kk bazsalikom
2 közepes sárgarépa
Recept:
Főztjeim receptjét mindig nehezen tudom rögzíteni. Nincs meghatározott anyaghányad, az esetek nagy részében érzés és kóstolás alapján dobálom a lábosba a hozzávalókat.
Ehhez az ételhez egy közepes (én a teflonost szeretem a legjobban) lábosban, kevés olajon megfuttatjuk a húsok mindkét oldalát, hogy lezájuk a rostokat, így szaftos marad a hús.
Ha megvagyunk vele, vegyük ki a szeleteket, ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és pirítsuk üvegesre a hagymát. A pirított hagymára tegyük vissza a húst.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a karikára vágott répát, sót, fűszereket és annyi borral öntjük fel, hogy szépen befedje.
Lefedve, takarékon főzzük, a hús puhulásáig. Ha szükséges, a nedvességet borral pótoljuk a húson. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, a szaftot pedig forralással sűrítsük be.
Ízlés szerint galuskával, tésztával kínáljuk.