Főoldal \ Copacabana kókusztorta
A+ a-

Copacabana kókusztorta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
egy csomag sütőpor
8 evőkanál cukor
1 ek keményítő
Krém:
1 doboz darabolt ananász
6 dl tejszín
porcukor
1 zacskó zselatin
5 dkg kókusztejpor
1 doboz kókusztej (sűrűje)
kókuszreszelék

Recept:

Ezt a dekoratív fényképes tortát egy kolleganőm kérésére sütöttem, szülinapi bulira.
A fényképet ehető ostyára készítettük. Csak arra kell ügyelni, ha ezzel dolgozunk, hogy a kép a nagy pillanat előtt legkorábban két órával kerüljön fel a  torta tetejére, mert hamar átázik.

Készítsünk egy alap piskótát: 8 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A liszttel elkevert keményítőt és sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.

Kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd erőltessük rá a karimát, és az összekapcsolás után lazán vágjuk le a kiálló papírt.Ebbe tegyük a tésztát, majd toljuk előmelegített 200 fokos sütőbe. Ha feljött a piskóta, vegyük kisebb hőfokúra a sütőt, úgy 160 fokra. Ne nyitogassuk az ajtót, csak a sütés vége felé egy tűpróba erejére.

Ha kész, vegyük ki, és tortaformástól borítsuk fejre egy rácsra kihűlni, így szép magas marad.
Ha kihűlt, vágjuk ketté, rakjuk meg ananásszal és töltsük be a krémmel.

A krémhez a tejszínt verjük habbá (Alföldi tejszínt ne vegyünk!!!) a porcukorral. Keverjük hozzá a kókusztejet és – tejport, és a feloldott, kicsit megmelegített (de nem forralt) zselatint.

Vonjuk be a tortát a maradék krémmel. Az oldalát kókuszreszelékkel díszítettem.
Helyezzük a tetejére a képet és habcső segítségével cifrázzuk ki a  szélét.









Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8 157 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress