Hozzávalók:
palacsintához:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz
só
krém:
30 dkg darált dió
rumban ázott mazsola
reszelt citromhéj
ízlés szerint cukor
3 dl tejszín
öntet:
5 dkg kakaópor
10-15 dkg cukor
rum/tejszín
Recept:
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal (Van, aki nem tesz a tésztába – én szoktam). Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben süssük ki a palacsintákat (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elég).
A krémhez a diót keverjük el a cukorral, tejszínnel, rumos mazsolával, reszelt citromhéjjal, és főzzük fel a cukor olvadásáig.
Ezzel megtöltjük a palacsintákat, majd meglocsoljuk az öntettel.
Öntet: a hozzávalókból (csokival bátran dúsíthatjuk) sűrű krémet főzünk.
Vannak tojasok a szoszban?
Nincsenek.