Hozzávalók:
A megadott menyiségek személyenként értendőek:
4-5 levél jégsaláta
5 dkg uborka
fél paradicsom
olaj
10-15 dkg csirkemell
pár kocka camambert sajt
néhány szelet lilahagyma
Az öntethez:
só
bors
dióolaj
balzsemecet
Recept:
Könnyű egészséges, saláta meleg napokra sok-sok zöldséggel. Remekül szállítható, így munkahelyi ebédnek ideális.
A jégsalátát megmossuk, leszárítjuk. Az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. A paradicsomot vékony karikákra vágjuk.
A csirkemellet apró kockákra/ csíkokra szabdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd némi várakozás után serpenyőben olajon illatos-pirosra sütjük.
A salátát tálba tesszük, elrendezzük rajta az uborkakockákat, a paradicsomot, a sajtot, majd a kihűlt csirkefalatokat. A tetejére vékony hagymakarikákat helyezünk.
Az öntet hozzávalóit ízlés szerint ízesítve összekeverjük és a salátát megöntözzük vele.
Ehhez megjegyzem, olívaolajjal is lehet készíteni, de a dióolaj zamat utolérhetetlen, és nagyon egészséges. A sokat emlegetett Ázsia boltban beszerezhető, mely a nagycsarnok legalsó szintjén található.