Főoldal \ Tonhalas pizza
A+ a-

Tonhalas pizza recept

(x)

Hozzávalók:

Tésztához:
Gáztepsinyi adaghoz:
40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
langyos víz
oreganó
bazaslikom

olívaolaj
Feltéthez:
1 tonhalkonzerv
15 dkg kecskekrémsajt
1 kis doboz tejföl
1 fej fokhagyma
csemegekukorica
sajt

Recept:

Aki szereti a tonhalat, annak melegen ajánlom ezt a fantasztikus kombinációt, amit a kecskesajjtal alkot.

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.

A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek némi fűszert (oregano, bazsalikom) és sót ízlés szerint. Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.

A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát, majd be az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Aranysárgára sütjük.

A feltéthez a krémsajtot összekeverjük a tejföllel, és belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Megkenjük vele a  tésztát. Rászórjuk a kukoricát és a lecsöpögtetett tonhalat, majd megszórjuk rezselt sajttal. Szerintem trappista és füstölt sajt keveréke  a legfinomabb.
Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.





Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

2,094 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>