Főoldal \ Túró guru kehely
A+ a-

Túró guru kehely recept

(x)

Hozzávalók:

túróréteg:
50 dkg túró
10 dkg krémsajt
1,5 dl tejszín
porcukor
citromhéj vagy citromos cukor

csokis réteg:
10-15 dkg étcsoki
10 dkg mogyoró
0,5-0,7 dl tejszín

karamell réteg:
15 dkg cukor
2 dl tejszín

Recept:

Hipphopp összedobható – szerintem isteni- édes-friss nyalánkság.

4 közepes adag pohárkrém jön ki ekkora mennyiségből

A túrókrémhez a tejszínt habbá vertem és összekevertem a krémsajttal,a túróval (én sovány, darabos túrót használtam) , porcukorral – kóstolgassuk bátran, és a citromos cukorral. utóbbit nagyáruházakban lehet kapni, csomagolása hasonló a vaníliás cukorhoz, de zöld. Ennek híján kezeletlen héjú citrom héját keverjük hozzá.

A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ekkor fortyogni kezd, de ne ijedjünk meg, takarékon olvasszuk össze, majd hűtsük le.

A csokit törjük össze, és a tejszínnel tegyük mikrózható tálba. 300 watton melegítsük össze, ki-kivéve időközben és átkeverve, vigyázzunk, hogy a csoki ne kapjon oda. Ha kész, tegyük bele a darabokra tört -bokor- mogyorót.

Nincs más hátra, mint egymásra kanalazni őket, a készítés sorrendjében. Jól hűtsük be, és ehető!





Túró guru kehely bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. illéskrisz hozzászólása:

    Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánok Neked!!! Nagyon guszta a kehely!!!

    Puszi,
    Kriszti

Várom a hozzászólásokat!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing