Tejszínes mascarponés gesztenyetorta recept

  • Tejszínes mascarponés gesztenyetorta recept
  • Tejszínes mascarponés gesztenyetorta recept

Hozzávalók:

16 dkg liszt
8 evőkanál cukor
8 tojás
fél sütőpor

Krém:
50 dkg gesztenyemassza
1 doboz habtejszín
rum és porcukor ízlés szerint
meggybefőtt
25 dkg mascarpone
zselatinfix
40 dkg marcipán

Recept:

Apu szülinapjára szántam e tortát. Nagy gesztenyerajongó!

A tojások – 4 kanál cukorral – habbá vert fehérjébe óvatosan belevegyítjük a maradék cukorral kikevert sárgáját és a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon sütjük tűpróbáig.

A tetejét kevés liszttel meghintve lefordítva rácson hagyjuk hűlni.

Kettévágjuk, a krémmel töltjük.

A krémhez a tejszínt habbá verjük és elkeverjük a zselatinfix-szel és a mascarponeval. A gesztenyemasszát áttörjük, ízesítjük rummal cukorral, a befőtt levével. Végül elegyítjük a tejszínes keverékkel. Az alsó lapot megkenjük, megszórjuk befőttel. Rátesszük a felső lapot, a tetejét és az oldalát is vékonyan bevonjuk.

A kinyújtott marcipánnal borítjuk, tetejét díszíthetjük csoki-cirádákkal, illetve a képen látható módon “vadgesztenyékkel”

A vadgesztenyék boltban kapható “Marci desszert”-ből és marcipánbevonatból készültek. Ezt a mélyhűtő-pultban keressük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*