Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 tk só
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
2 tojás
1,25 dl olaj
7 dkg barnacukor
15 dkg méz
1 nagy cukkini (2 2,5 dl űrtartalmú csészényi reszelve)
10 dkg csokoládé
7-10 dkg olajos mag
Recept:
Lilafügénél leltem ezt a csodás, nagyon csokis, zaftos, puha süteményt.
Először kicsit ijesztően hangzik, hogy cukkiniből édes sütemény készül, de egyáltalán nem érződik benne a cukkini!
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 fokra előmelegítem és egy szögletes sütőfromát (kenyérforma) vajazzunk ki és hintsük meg cukrozatlan kakaóporral. Lisztezni is lehetne, de szerintem egy ilyen remek csokis sütihez szentségtörés lenne. Így finomabb!
A cukkinit zöldséghámozóval a legegyszerűbb megfosztania a „kabátjától”.
Nagylyukú reszelőn reszeljük le. Az összes hozzávalót – kivéve a csokit és a magvakat – öntsük egy nagy keverőtábla, és essünk neki habverővel.
Ha már egynemű a massza, tegyük bele az apró darabokra vagdalt csokit és a magvakat (lehet mogyoró, mandula, tökmag, szotyi) és immár kézi erővel forgassuk össze.
Öntsük az előkészített t sütőformába és 40-45 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.
A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki és szeleteljük.